Izdvajamo

 

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović danas je organizovao sastanak sa vlasnicima ugostiteljskih objekata u gradu Prijedoru, predstavnicima tržnih centara i predstavnicima zanatlija, sekcija frizera i kozmetičara.

Tema sastanka je bila rad navedenih poslovnih subjekata, pridržavanje epidemioloških mjera u okviru poslovanja od strane poslovnih subjekata i njihovih klijenata, ali i pronalazak načina da se otklone postojeće prepreke u što efikasnijem pridržavanju epidemioloških mjera. Gradonačelnik je naglasio da je neophodno da se svi pridržavaju donesenih mjera kako bi posao opstao i kako ne bi došlo do većih poslovnih gubitaka, a sve u cilju sprečavanja širenja zaraze virusa korona. On je naglasio da je u Prijedoru, kao i u ostatku regiona, došlo do porasta broja pacijenata zaraženih virusom korona, te da je neophodno da se djeluje preventivno kako se rast navedenog broja ne bi nastavio. U cilju je sačuvati zdravlje građana i istovremeno omogućiti rad poslovnih subjekata u granicama epidemioloških mjera. Sastanak je otvorio konstruktivnu diskusiju kada su u pitanju pojedinačni slučajevi odnosa građana prema poslovnim subjektima i njihove svijesti prema pandemiji i širenju zaraze. Na kraju sastanka je zaključeno da će se zajednički, i organi vlasti i poslovni subjekti, postaviti u skladu sa svojim nadležnostima, mogućnostima i kapacitetima u svrhu zaustavljanja rasta broja oboljelih od virusa korona i zaštite javnog zdravlja.
Sastanku su prisustvovali šefovi Odsjeka za inspekcijske poslove Aleksandar Bradić i Odsjeka komunalne policije Želimir Kos i načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović.

 

prijedorgrad

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.