Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, tokom proteklih dana, od višestrukih povratnika u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, oduzeli dva putnička automobila.

Od lica M.B. iz Prijedora oduzeto je vozilo marke „Hyundai“, nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom bez važeće vozačke dozvole. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da M.B. kao višestruki povratnik u vršenju prekršaja, po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 4.300,00 KM. Za počinjeni prekršaj, protiv lica M.B., nadležnom sudu, biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Vozilo marke „Golf 2“ oduzeto je od lica R.P. iz Kozarske Dubice, nakon što je utvrđeno da je, upravljajući vozilom sa nepripadajućim i isteklim registarskim oznakama, bez važeće vozačke dozvole i pod dejstvom alkohola, učestvovao u saobraćajnoj nezgodi.

Provjerom kroz Registar novčanih kazni, R.P. kao višestruki povratnik u vršenju prekršaja, po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 6.900,00 KM, i protiv istog će nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...