Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 22.03.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su Izvještaj o krivičnom djelu protiv lica T.P. iz Banja Luke i S.V. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Falsifikovanje isprave“.

Krivično djelo počinjeno je na način da je osumnjičeni T.P., u aprilu mjesecu 2020. godine, po prethodnom usmenom dogovoru sa osumnjičenim S.V., istom izradio i za iznos od 1.000,00 KM prodao falsifikovanu diplomu o položenom završnom ispitu za zanimanje automehaničar srednjoškolske ustanove u Prijedoru, koju je osumnjičeni S.V. potom predao stručnom centru za strance u inostranstvu uz zahtjev za dobijanje radne dozvole.


PU Prijedor/foto:ilustracija

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.