Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 13.04.2021. godine, u ulici Zanatska u Prijedoru izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke „Opel Omega“ kojim je upravljao S.D. iz Prijedora. Prilikom kontrole utvrđeno je da vozilo nije registrovano i da se na istom nalaze različite nepripadajuće registarske oznake od kojih je jedna falsifikovana, te da S.D. upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da je S.D. višestruki povratnik u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednost saobraćaja i da po osnovu neplaćenih kazni duguje preko 4.000,00 KM. Vozilo je privremeno oduzeto, a nakon kompletiranja predmeta, protiv S.D., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Falsifikovanje isprave“.

Istog dana policijski službenici su u Prijedoru oduzeli neregistrovano vozilo „VW Polo“ od lica Z.K. iz Omarske koji je vozilom upravljao bez važeće vozačke dozvole. Provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je da je Z.K. višestruki povratnik u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da po osnovu neplaćenih kazni duguje preko 4.000,00 KM. Protiv lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor oduzeli su neregistrovano vozilo marke „Peugeot 406“ sa nepripadajućim registarskim oznakama, nakon što je kontrolom utvrđeno da vozilom upravlja D.K. iz Kozarske Dubice prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da je D.K. višestruki povratnik u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da po osnovu neplaćenih kazni duguje preko 9.000,00 KM. Protiv lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

 

PU Prijedor

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać