Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 13.04.2021. godine, u ulici Zanatska u Prijedoru izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke „Opel Omega“ kojim je upravljao S.D. iz Prijedora. Prilikom kontrole utvrđeno je da vozilo nije registrovano i da se na istom nalaze različite nepripadajuće registarske oznake od kojih je jedna falsifikovana, te da S.D. upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da je S.D. višestruki povratnik u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednost saobraćaja i da po osnovu neplaćenih kazni duguje preko 4.000,00 KM. Vozilo je privremeno oduzeto, a nakon kompletiranja predmeta, protiv S.D., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Falsifikovanje isprave“.

Istog dana policijski službenici su u Prijedoru oduzeli neregistrovano vozilo „VW Polo“ od lica Z.K. iz Omarske koji je vozilom upravljao bez važeće vozačke dozvole. Provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je da je Z.K. višestruki povratnik u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da po osnovu neplaćenih kazni duguje preko 4.000,00 KM. Protiv lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor oduzeli su neregistrovano vozilo marke „Peugeot 406“ sa nepripadajućim registarskim oznakama, nakon što je kontrolom utvrđeno da vozilom upravlja D.K. iz Kozarske Dubice prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da je D.K. višestruki povratnik u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da po osnovu neplaćenih kazni duguje preko 9.000,00 KM. Protiv lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

 

PU Prijedor

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.