Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, tokom prethodnog vikenda, od višestrukih povratnika u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su dva putnička automobila.

Od lica M.B. iz Prijedora oduzeto je putničko vozilo marke „Hyundai“ nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 gr/kg M.B. je lišen slobode. Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da M.B. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 4.450,00 KM.

Od lica M.LJ. iz Banja Luke oduzeto je putničko vozilo marke „Škoda“ nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da je M.B. višestruki povratnik u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 9.700,00 KM.

Protiv navedenih lica, nadležnom sudu, slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

 

PU Prijedor

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.