Izdvajamo

Nedžad Alić je pravi dokaz da je Bosna i Hercegovina rasadnik poslovnog potencijala, te da je dijaspora ključna karika kada je riječ o poslovnim partnerstvima i investicijama u BiH. Vođen tom spoznajom, Alić se, nakon 18 godina života u Švicarskoj, odlučio vratiti u Bosnu i Hercegovinu, te je osnovao firmu koja će pomoći privlačenju novih investicija u BiH, ali i traženju poslovnih partnera za domaće kompanije.

Nedavno je bio učesnik Online Biznis Foruma i b2b sastanaka koji su organizovani u sklopu projekta „Dijaspora za razvoj“ (D4D), koji je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH, u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA i partnerskim općinama. Razgovarali smo sa Nedžadom Alićem, generalnim direktorom i vlasnikom firme „SwissBiH“.

Kliknite ovdje da preslušate intervju sa Nedžadom.

Autorica: Zlata Behram - federalna.ba

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.