Izdvajamo

 

Prijedorski vatrogasci juče su ugasili požar koji je izbio u pomoćnom objektu jedne kuće, a kojem se nalazilo nekoliko komada minsko- eksplozivnih sredstava koja su eksplodirala u toku gašenja.

U požaru na sreću nije bilo povrijeđenih, a građane je uznemirilo više detonacija.

Policija je utvrdila da je vatra izazvana slučajno i to neadekvatnim aparatom sa otvorenim plamenom.

Kako nezvanično saznaje "Glas Srpske", R.R. je dan prije požara vario u pomoćnom objektu, te se pretpostavlja da je vatra tinjala svo vrijeme a da je ujutru došlo do požara.

Osim što je nastala velika materijalna šteta, vlasnik objekta R.R. suočiće se i sa krivičnom prijavom zbog posjedovanja nelegalnog eksploziva.

– Nakon kompletiranja predmeta protiv R.R. biće podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Policija je ujedno apelovala na građane da ukoliko imaju ili pronađu nelegalno naoružanje ili eksplozivna sredstva to prijave policiji.

agencije

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović