Izdvajamo

 

O B A V J E Š T E NJ E

Otvorena vrata – vakcinacija bez naručivanja 15.06.2021. godine

Obavještavaju se svi stanovnici grada Prijedora bez obzira na godine starosti, da će se u utorak 15.06.2021. godine u vremenu od 09:00 do 14:00 časova na vakcinalnom punktu ambulante Urije vršiti vakcinacija protiv zarazne bolesti COVID-19.

Pozivaju se svi zainteresovani stanovnici grada Prijedora da se jave na vakcinalni punkt u navedenom vremenu, a za vakcinisanje nije potrebno prethodno zakazivanje i prijavljivanje.

Vakcinisanje će se provoditi vakcinom proizvođača AstraZeneca.

Molimo građane da se na vakcinalnom punktu obavezno pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera (održavanje fizičke distance, nošenje maske koja pokriva usta i nos), te da se pridržavaju uputstava koja će dobiti od osoblja koje provodi imunizaciju.

Dom zdravlja Prijedor
V.D. DIREKTOR
Slobodan Javor

 

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)