Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor, 14.06.2021. godine, prijavljeno je da u Novom Gradu gore tri vozila.

U požaru su u potpunosti izgorjela dva putnička automobila marke “BMW” vlasništvo J.S. iz Novog Grada i putnički automobil marke „Golf“ vlasništvo R.B. iz Novog Grada.

Od strane policijskih službenika Policijske uprave Prijedor, izvršen je uviđaj, kom prilikom je utvrđeno da je do požara došlo usljed djelovanja otvorenog plamena na vozila.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Izazivanje opšte opasnosti“.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor intenzivno rade na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela

 

PU Prijedor

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.