Izdvajamo

 

Još nije poznato kada će biti prskani komarci na području grada Prijedora i to zbog žalbe preduzeća koje nije izabrano na tenderu za prskanje komaraca.

Iz Službe za informisanje grada Prijedora su za Srpskainfo saopštili da je lokalna uprava još prije dva mjeseca objavila javnu nabavku za izbor najpovoljnijeg ponuđača za provođenje postupka sistematske dezinsekcije na području uže gradske zone grada Prijedora.

– Nakon provedene procedure javne nabavke, nezadovoljni ponuđači su uložili žalbu na izbor najpovoljnijeg ponuđača te je čitav postupak obustavljen do donošenja odluke drugostepenog organa – naveli su iz Službe za informisanje.

U odluci Grada Prijedora o izboru najpovoljnijeg ponuđača za sistematsku dezinsekciju od 24. maja ove godine navedeno je da su se prijavila dva ponuđača. To su “Eko Bel” iz Trna i “Dezinsekcija” iz Bijeljine. Grad Prijedor je prihvatio ponudu “Dezinsekcije” iz Bijeljine koja sa porezom iznosi oko 49.344 KM.

U obrazloženju ove odluke je navedeno da ponuda “Eko Bela” nije prihvatljiva jer ponuđač nije dostavio sve tražene dokumente.

Iz gradske Službe za informisanje podsjećaju da je dezinsekcija posljednji put obavljena 2020. godine i to na površini 5.250 hektara.

– Ova usluga obuhvata larvicidni tretman na površini od 1.250 hektara, kao i uništavanje odraslih jedinki, adulticidni tretman sa zemlje u površini od 4.000 hektara – pojasnili su iz Gradske uprave.

Navode da je u budžetu grada je za ove namjene predviđeno 50.000 KM.

srpskainfo.com

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.