Izdvajamo

 

Zar je problem bio pozvati komunalce, platiti koju marku da se ovo vanredno odveze na deponiju?"
Pa čak i ako se radi o našim sugrađanima koji ne mogu da plate, izašli bi u susret!
Iz priloženog prizora se vidi da je neko bacio komplete čaša, tanjira, ormare garderobe, građevinski materijal, pune kutije razne robe( na njima nazivi njemačkih, austrijskih firmi), vidi se da neko ili ne poznaje ili ne poštuje Zakon i Odluke grada o komunalnom redu, te ostavlja kabasti otpad, staklo i ostali nedozvoljen otpad svojim komšijama i njihovoj djeci.

Savjesni građani ( srećom pa ih je više), ovo ne ostavljaju našim komunalcima da danas i to nedeljom, razvrstavaju staklo od guma, skupljaju smeće oko kontejnera, dok se neko ko je ovo uradio vjerovatno odmara u svojoj očiščenoj kući.
Našim radnicima nije i neće nikada biti problem da to očiste i odvezu, što pokazuje slika "poslije".

Takođe želimo ovim putem uputiti apel građanima da se jave u vezi odvoza ove vrste otpada na zadovoljstvo sviju nas, da ne dovode sebe u neprijatnu situaciju plaćanja kazne zbog učinjenog.

Isto molimo sugrađane da prijave svaku sličnu radnju, bez straha i neprijatnosti, jer ako je neko u stanju da napravi ovako nešto vama i nama, ne vidimo razloga zašto prećutati sve ovo.
Odgovornost mora biti na nivou, a naša pogotovo, jer rad komunalnog preduzeća je pod stalnom lupom javnosti i svaka manjkavost se "prišiva" komunalcima, a u stvarnosti i nije baš tako.

Nešto je i do nesavjesnosti pojedinih sugrađana!

Ovaj slučaj od jutros je ipak dobio srećan epilog:
Vrijedni komunalci su po prijavi građana odmah izašli na teren i odvezli otpad, a dotični sugrađanin, koji je ovo ostavio, pronađen je i uz izvinjenje rekao da se slično ovome više neće ponoviti.

Budimo odgovorni!

Za čistiji Grad!
Vaše "Komunalne usluge" AD Prijedor

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.