Izdvajamo

 

OBAVJEŠTENJE

Otvorena vrata – vakcinacija bez naručivanja 17.07.2021. godine

Obavještavaju se svi stanovnici grada Prijedora da će se u subotu 17.07.2021. godine u vremenu od 08:00 do 14:00 časova na vakcinalnom punktu u multifunkcionalnoj sali Vatrogasnog doma (nasuprot TC “Robot”) vršiti vakcinacija protiv zarazne bolesti COVID-19.

Pozivaju se svi zainteresovani stanovnici grada Prijedora da se jave na vakcinalni punkt u navedenom vremenu, a za vakcinisanje nije potrebno prethodno zakazivanje i prijavljivanje.

Vakcinisanje će se provoditi vakcinom proizvođača AstraZeneca.

Sa sobom donijeti identifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš).

Dom zdravlja Prijedor

V.D. DIREKTORA
Slobodan Javor dipl. pravnik

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.