Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor, u periodu od 23. do 25. jula 2021. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.

Akcija je sprovedena u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, a tokom trajanja akcije kontrolisano je 1626 učesnika u saobraćaju. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 388 učesnika. Iz saobraćaja su isključena 133 vozača, od kojih 125 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, pet zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i tri vozača zbog upravljanja vozilom bez odgovarajuće kategorije odnosno u vrijeme trajanja zabrane upravljanja vozilom.

Dvadeset vozača zadržano je lišenjem slobode, od kojih 13 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, tri zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 2,0 g/kg i četiri vozača zbog odbijanja alkotestiranja.

U narednom periodu Policijska uprava Prijedor kontinuirano će sprovoditi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, stoga apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, te da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.

Napominjeno da je u toku kampanja „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“.


PU Prijedor

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.