Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor, dana 02.08.2021. godine oko 23,50 časova, prijavljeno je da se na regionalnom putu u mjestu Saničani, Grad Prijedor, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđeno više lica.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj kom prilikom je utvrđeno da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovalo lice V.T. iz Prijedora upravljajući vozilom marke „Renault“ i lice R.R. iz Prijedora upravljajući vozilom marke „BMW“.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač V.T. koji je zbog težine povreda prevezen na Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banja Luci, dok je suvozač u istom vozilu D.B. zadobio lake tjelesne povrede i trenutno je hospitalizovan u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru.

Vozač vozila „BMW“ R.R. zadobio je lake tjelesne povrede, kao i putnik D.Š. iz Prijedora, dok su putnik D.G. i suvozač B.A., oba iz Prijedora, zadobili teške tjelesne povrede.

Zbog težine povreda B.A. je prevezen na UKC RS u Banja Luci.

Imajući u vidu period turističke sezone sa povećanom frekvencijom vozila i vrijeme godišnjih odmora kada dolaze građani iz inostranstva, te okupljanja i druženja koja sa sobom nose i prekomjerno konzumiranje alkohola, apelujemo na sve vozače motornih vozila da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno kada je u pitanju ograničenje brzine kretanja, a poseban apel se upućuje vozačima da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost upravljanja vozilom.

PU Prijedor/ foto: prijedordanas

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?