Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su tokom akcije koja je sprovedena sa ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja kontrolisali 561 vozilo inostranih registarskih oznaka.

Prilikom kontrole vozila vršena je provjera kroz aplikaciju „STARS“ u kojoj su evidentirana vozila inostranih registarskih oznaka kojima je u prethodnom periodu počinjen prekršaj iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Od ukupnog broja kontrolisanih, provjerom kroz „STARS“ aplikaciju evidentiranih prekršaja, sankcionisano je 19 vozača vozila inostranih registarskih oznaka.

Policijska uprava Prijedor konstantno sprovodi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju koje podrazumjevaju i kontrolu vozila inostranih registarskih oznaka, stoga apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno kada je u pitanju ograničenje brzine kretanja vozila. Poseban apel se upućuje vozačima koji dolaze iz inostranstva da se prije polaska na put informišu o zakonskim odredbama bezbjednosti saobraćaja u zemlji u koju putuju, te da poštuju saobraćajna pravila i propise, sa ciljem zaštite svoje bezbjednosti ali i bezbjednosti svih drugih učesnika u saobraćaju.

PU Prijedor

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic