Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor, 20., 22. i 23. avgusta 2021. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.

Tokom trajanja akcije kontrolisana su 1032 učesnika u saobraćaju. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 235 učesnika, od čega 74 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Lišenjem slobode zadržano je 15 vozača, od kojih 7 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, 5 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 2,0 g/kg, jedan vozač koji je odbio da se podvrgne alkotestiranju i dva vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Imajući u vidu da Policijska uprava Prijedor kontinuirano sprovodi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu i da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost upravljanja vozilom.

Napominjeno da je u toku kampanja „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“.

 

PU Prijedor

Ćutanje je teže od laži, jer čak i najveća laž podrazumijeva ma i najmanju mjeru istine, a ćutanje čak i nju ignoriše.

Borislav Pekić