Izdvajamo

 

U prostorijama Policijske uprave Prijedor protekle sedmice održan je radni sastanak rukovodstva Policijske uprave Prijedor i predstavnika Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Republike Srpske.

Na sastanku se razgovaralo o postupanju u slučajevima privremenog oduzimanja vozila od višestrukih počinioca prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, za koja su nakon okončanja sudskog postupka donesena rješenja o trajnom oduzimanju.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja tokom ove godine oduzeli ukupno 61 vozilo.

Na osnovu do sada okončanih sudskih postupaka, rješenjem je naloženo trajno oduzimanje osam vozila kojima su počinjeni prekršaji iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i koja su za vrijeme trajanja postupka bila deponovana u krugu Policijske stanice Kozarska Dubica.

Realizacijom rješenja nadležnog suda, danas se započelo sa predajom vozila Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom Republike Srpske i njihovim transportom iz kruga Policijske stanice.

U cilju prevencije vršenja težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, Policijska uprava Prijedor će i u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu višestrukih počinioca prekršaja. Motorna vozila za koja se kontrolom utvrdi da su predmet izvršenja prekršaja biće privremeno oduzeta.

PU Prijedor

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.