Izdvajamo

 

Policijskoj stanici Omarska Policijske uprave Prijedor, dana 09.09.2021. godine, oko 10,20 časova putem telefona obratilo se lice D.Z. iz Petrovog Gaja i prijavilo da na spratu porodične kuće čuje buku i da je najvjerovatnije u toku izvršenje krivičnog djela.

Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Omarska, u unutrašnjosti objekta kuće zatečeno je nepoznato lice, koje je zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela „Krađa“ lišeno slobode.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da se radi licu S.S. iz Bijeljine koje je neposredno prije dolaska policijskih službenika iz objekta kuće otuđilo novac u iznosu od 400,00 KM. Otuđeni novac pronađen je i oduzet od osumnjičenog i isti je vraćen vlasniku.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, a nakon kompletiranja predmeta, protiv lica S.S. biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Krađa“.

Policijska uprava Prijedor se zahvaljuje građanima na saradnji i pravovremenom obavještavanju policije o uočavanju nezakonitih radnji.

Građani putem besplatnog servisnog broja „122“ mogu prijaviti sva zapažanja koja se odnose na izvršenje krivičnih djela, prekršaja ili drugih radnji kojima se ugrožava bezbjednost građana ili imovine.

 

PU Prijedor

Prof.dr. Lavić: RS jeste nastala na genocidu, sigurno nije nastala seobom “ptica selica”.