Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, tokom prethodnog vikenda pronašli su i oduzeli dva putnička automobila koja su otuđena na području Policijske uprave Prijedor, i jedno motorno vozilo koje je bilo predmet izvršenja prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

U mjestu Poljavnice opština Novi Grad pronađeno je vozilo marke „VW Polo“ čije je otuđenje prijavljeno 24.08.2021. godine. Zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela „Krađa“, policijski službenici Policijske stanice Novi Grad lišili su slobode lice M.A. iz Novog Grada. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi otuđio navedeno vozilo, koje je po pronalasku vraćeno vlasniku. Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv M.A., biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo“Krađa“.

Vozilo marke „Jetta“ sa nepripadajućim registarskim oznakama oduzeto je od M.G. iz Prijedora nakon što je utvrđeno da je u mjestu Čejreci u Prijedoru prouzrokovao saobraćajnu nezgodu slijetanjem sa kolovoza, te da je vozilo prethodno otuđeno. Vozilo će biti vraćeno vlasniku, a nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv M.G., biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad, od M.Š. iz Novog Grada, višestrukog počinioca prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, privremeno su oduzeli vozilo marke „Golf“, nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola. Protiv M.Š., nadležnom sudu, slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

 

PU Prijedor

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...