Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 19.09.2021. godine, lišili su slobode lice N.V. iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ubistvo“ u pokušaju.

Osumnjičeni se tereti da je navedenog dana oko 01,15 časova u Kozarskoj Dubici, nakon verbalne svađe sa licem M.T. iz Kozarske Dubice, vozilom marke „Mercedes“ istom nanio tjelesne povrede.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor preduzete su sve potrebne istražne radnje u cilju pribavljanja dokaza i utvrđivanja okolnosti izvršenja krivičnog djela.

Vozilo kojim je počinjeno krivično djelo je oduzeto, a osumnjičeni N.V. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ubistvo“ u pokušaju predat u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javog tužilaštva Prijedor.

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović