Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor tokom ove godine zaprimila je više prijava da su građani bili meta prevaranata i da su dovođenjem u zabludu nepoznatim licima isplaćivali novčane iznose kao naknadu za obećane usluge, između ostalog i skidanje crne magije.

Nepoznata lica u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem ili prikrivanjm činjenica dovode građane u zabludu navodeći ih da plate određene novčane iznose obećavajući im pomoć u rješavanju zdravstvenih problema ili skidanje crne magije.

U septembru mjesecu Policijskoj upravi Prijedor obratilo se lice iz Prijedora koje je prijavilo da je nepoznatoj osobi u Derventi predalo torbu sa novcem u iznosu od 13.000,00KM za obećanu uslugu skidanja crne magije.

Policijski službenici postupaju po svim zaprimljenim prijavama i preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta izvršioca i rasvjetljavanja prijavljenih krivičnih djela „Prevara“.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim licima, da ne nasjedaju na lažna obećanja pružanja pomoći ili usluga skidanja crne magije, a slučaju da budu mete ovakvih prevarnih radnji da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili isto prijave pozivom na besplatan broj 122.

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.