Izdvajamo

 

Poštovani-a

Javljamo Vam se povodom zadnjih izjava koje je srpski član predsjedništva, Milorad Dodik, izjavio u Omarskoj 1 oktobra, 2021, a tiču se trase autoputa Banja Luka-Prijedor. Iako se iste ne tiču konkretno dijela trase koja prolazi kroz Kozarac, ali se tice MZ Kevljani i naselja Babići, novonastala karta sa ucrtanom trasom pokazuje drastične razlike u odnosu na trasu koja je prije nekoliko mjeseci zakonski konkretitizirana nakon nekoliko javnih uvida.

Izjave koje je gospodin Dodik izjavio kako bi udovoljio građanima Omarske, Lamovite, Bistrice i Verica, sudeći po karti, vraćaju nas dvije godine unazad, posto bi eventualne promjene uzurpirale građane ovih navedenih naselja Kozarca,koji su mukotrpno proveli upravo toliko vremena u pronalasku najboljih rješenja kako bi se sačuvali objekti i što manje uzurpirao narod.

U svakom slučaju, sve bi bilo jednostavnije da se osjetljive teme vezane za autoput i promjene koje se tiču našeg kraja iznose javno, kako bi cjelokupno gradjanstvo koje je na bilo koji način vezano za autoput bilo u dovoljnoj mjeri informisano. Trasa autoputa se ne moze mjenjati van usvojenog plana parcelacije, to bi bilo nezakonito, i u tom slucaju ce neko i krivicno odgovarati.

Ukoliko se mjenja trasa u odnosu na ono sto je usvojeno i proslo sve zakonske procedure, ocekujemo da ce se uvaziti procedura i staviti istu na javni uvod, i postovati zakonske odredbe. Imajuci u vidu da se na isti nacin promjenila trasa autoputa i u Prnjavoru, smatramo da i tekako imamo razloga za brigu, te ovim putem poručujemo da očekujemo da se ispoštuju procedure.

gradjani MZ Kevljani, naselja Babići i Srednjih Jakupovića.

Molim dragog Allaha da u ove mubarek dane obaspe svojom milošću sve ljude na ovom dunjaluku. Amin...