Izdvajamo

 

Danas je Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić sa Senadom Bratićem poslanikom u Skupštini RS, posjetio FK Bratstvo Kozarac i obišao radove koji su u toku na igralištu FK Bratstvo.
Zijad Kusuran, Predsjednik FK Bratstvo Kozarac, upoznao je Ministra o dosadašnjem radu ovog kluba, od osnivanja do danas. Zatim je pokazao radove na igralištu, koji su u toku i kazao da im je potrebna pomoć kako bi izgradili novo igralište sa tribinama.

Ministar Ramić je obećao podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Ramić je obišao i radove oko Memorijalnog centra u Kamičanima gdje su u toku završni radovi na uređivanju okoliša, a čiju rekonstrukciju sufinansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Nijaz-Caja huremović

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.