Izdvajamo

 

Crni stubovi sa vidljivim kamerama na vrhu su proteklih dana postavljeni na putu Prijedor-Banja Luka, kod nadvožnjaka kao i u naselju Gomjenica.
Na teritoriji koju pokriva PU Prijedor trebalo bi ih biti instalirano ukupno deset.

Riječ je o stacioniranim radarima za mjerenje brzine od 20 do 270 kilometara na sat. Omogućavaju automatsko mjerenje brzine i prolaska kroz crveno svjetlo, te drugih prekršaja koji se mogu dokazati na osnovu fotografije i video zapisa.

Ovi radari će obezbjeđivati podatke o brzini i lokaciji za sve prepoznate registarske tablice koje se koriste u BiH i Evropi.

Mogu da rade i bez blica u dnevnim i noćnim uslovima, automatski da prepoznaju registarske tablice u dvije ili više traka, u oba smjera, svih vozila, bez obzira da li su u prekršaju. U stanju su da otkriju marku, tip, model i boju vozila, bez obzira da li su u prekršaju, kao i da uoče presijecanje trake u slučaju prelaska preko pune linije i slično.

Radar treba da otkrije brzinu više vozila u isto vrijeme, sa markiranjem svakog vozila u prekršaju i biće povezan sa centralnom bazom podataka policije. Zaštićen je od svih vremenskih nepogoda, ni vlaga ni prašina ga neće moći “omesti” u radu.

 

Prijedor24.com

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.