Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, tokom mjeseca oktobra 2021. godine, realizovali su aktivnosti na pojačanoj kontroli pješaka i biciklista.

Tokom trajanja pojačanih aktivnosti kontrolisana su 234 pješaka i 56 biciklista, a od ukupnog broja kontrolisanih, izdavanjem prekršajnih naloga, sankcionisana su 164 učesnika ove kategorije.

Najčešći evidentiran prekršaj je nekorišćenje svjetloodbojnog prsluka, dok je evidentirano 5 prekršaja kretanja pješaka po kolovozu pod dejstvom alkohola.

Podsjećamo, tokom ove godine na području Policijske uprave Prijedor evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali pješaci i 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali biciklisti. U ovim saobraćajnim nezgodama smrtno je stradao jedan pješak i dva biciklista.

Imajući u vidu da je pred nama period loših vremenskih uslova i smanjene vidljivosti, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a poseban apel upućuje se pješacima i biciklistima da poštuju propisana pravila učestvovanja u saobraćaju i da prilikom kretanja na javnom putu u periodu smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke, odnosno uređaje za osvjetljavanje bicikla.

PU Prijedor

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba