Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 02.11.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su Izvještaj o krivičnom djelu protiv lica Z.S. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Osumnjičeni se tereti da je kao odgovorno lice gradskog preduzeća u Prijedoru, radi sticanja imovinske koristi, iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenja, te tokom 2020. godine, iz blagajne podizao novac na ime putnih troškova, a da pri tom iste nije pravdao. Takođe, osumnjičeni je opremu, koja je u vlasništvu preduzeća, protivpravno zadržao za sebe. Na ovaj način osumnjičeni je oštetio preduzeće za iznos od 26 228,41 KM, za koji iznos je ujedno ostvario protivpravnu imovinsku korist.

PU Prijedor

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.