Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 02.11.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su Izvještaj o krivičnom djelu protiv lica Z.S. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Osumnjičeni se tereti da je kao odgovorno lice gradskog preduzeća u Prijedoru, radi sticanja imovinske koristi, iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenja, te tokom 2020. godine, iz blagajne podizao novac na ime putnih troškova, a da pri tom iste nije pravdao. Takođe, osumnjičeni je opremu, koja je u vlasništvu preduzeća, protivpravno zadržao za sebe. Na ovaj način osumnjičeni je oštetio preduzeće za iznos od 26 228,41 KM, za koji iznos je ujedno ostvario protivpravnu imovinsku korist.

PU Prijedor

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba