Izdvajamo

 

Grad Prijedor se večeras pridružio obilježavanju 17. novembra-Svjetskog dana prijevremeno rođene djece i tim povodom zgrada Gradske uprave Prijedor osvijetljena je ljubičastom bojom, koja je zaštitni znak naših malih čudesnih heroja.

Zamjenik gradonačelnika, Žarko Kovačević, u prethodnom periodu uspostavio je saradnju sa Udruženjem roditelja prijevremeno rođene djece "Mrvice" koje je jedino u Republici Srpskoj i na ovaj način Grad Prijedor im želi pružiti svoju podršku. Misija ovog udruženja je krajnje humana jer ima za cilj da pomogne što kvalitetniji život prijevremeno rođenih beba, tako što njihovim porodicama pruža podršku, informacije i pomoć koja im je potrebna. Udruženje svoje djelovanje usmjerava na podizanje svijesti u javnosti o problemima prijevremenog rođenja, kao i na poboljšanje uslova liječenja prijevremeno rođene djece.
U povodu obilježavanja "ljubičastog novembra", u Galeriji "Sreten Stojanović" u Prijedoru, u periodu od 22-24.novembra u čast naših "mrvica" održaće se izložba fotografija dječijeg fotografa Lenke Keleman "Mrvice od rođenja i borbe za život do odraslih ljudi". Ovim putem pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže na otvaranju izložbe, 22. novembra od 19 časova.

prijedorgrad.org

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."