Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 18.11.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica M.J. iz Novog Grada zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ i „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

Osumnjičeni M.J. se tereti da je kao radnik Šumskog gazdinstva u Prijedoru, u periodu od januara 2020. godine do marta 2021. godine, sa kartica za točenje goriva za službena vozila koja su bila u voznom stanju, ali i vozila koja su bila odjavljena, na benzinskim pumpama izvršio točenje 5.132,41 litara goriva, ne prilažući fiskalne račune u Šumsko gazdinstvo i neevidentirajući utrošak goriva kroz putne naloge.

Na ovaj način osumnjičeni je oštetio Šumsko gazdinstvo i pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.568,97 KM.

PU Prijedor

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).