Izdvajamo

 

Poslovni prostor "Bosnamontaže" u Ulici Kralja Aleksandra u Prijedoru od danas pa do kraja aprila iduće godine građanima Prijedora je besplatno na raspolaganju za korištenje usluge parkinga, najavio je zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević.

On je naveo da je "Bosnamontaža" ustupila beplatno gradu oko 6.000 kvadratnih metara površine i da je danas potpisan ugovor o korištenju tog prostora bez naknade.

"Mi ćemo dodatno urediti ovu parcelu i biće omogućeno besplatno parkiranje. To je nešto što mi moramo da uradimo jer imamo deficit od nekih stotinjak mjesta. Vidjećemo da li će ljudi biti zainteresovani da parkiraju ovdje. Mislim da je lokacija odlična, da nije daleko od centra grada", rekao je Kovačević novinarima u Prijedoru.

On je najavio da će grad nasuti i urediti ustupljeni prostor i da će to biti urađeno u narednim danima, za šta će iz budžeta grada biti izdvojeno nekoliko hiljada maraka.

Manjak parking mjesta u Prijedoru nastao je zbog radova na rekonstrukciji Ulice majora Milana Tepića, koji su pri kraju, ali i zbog toga što se gradi zgrada na parkingu na Jerezi, koji je bio privremenog karaktera.

prijedorgrad.org

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać