Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor, 03., 04. i 05. decembra 2021. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 878 učesnika u saobraćaju.

Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 149 učesnika, od čega 99 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Lišenjem slobode zadržano je 17 vozača, od kojih 10 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, 5 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 2,0 g/kg i dva vozača zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju.

Tokom trajanja akcije od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a koji po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguju ukupno preko 26.000 KM, oduzeto je 6 putničkih automobila.

Imajući u vidu da Policijska uprava Prijedor kontinuirano sprovodi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu i da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost upravljanja vozilom.

PU Prijedor

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.