Izdvajamo

 

U Prijedoru su na obali Sane kod gradskog mosta posječena stabla koja su krasila obalu i bila njeno obilježje.

Ovaj postupak izazvao je negodovanje i osudu od strane Prijedorčana. Oni u komentarima na društvenim mrežama ispod fotografija pitaju zašto je neko posjekao stabla koja su bila simbol Prijedora.

Podsjećaju i na njihov značaj jer upijaju vodu i štite obalu od urušavanja.

Srpskainfo nezvanično saznaje da Gradska uprava Prijedor nije naredila da se stabla sjeku, te nemaju saznanja ko je ovo učinio. Očekuje se da sutra na teren izađe vodni inspektor i utvrdi razlog ove sječe na obali Sane do naselja Tukovi.

Inače, sedam metara obale od korita rijeke Sane trebalo bi da budeu nadležnosti JU “Vode Srpske”.

srpskainfo.com

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ