Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, realizujući akciju kodnog naziva „Huper“ koja je bila usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, dana 15.12.2021. godine lišili su slobode lica A.DŽ. iz Kevljana, F.J. iz Kozarca, A.H. iz Trnopolja i R.V. iz Kevljana, zbog postojanja osnova sumnje da su na području operativne nadležnosti Policijske uprave Prijedor počinili više krivičnih djela.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičeni R.V. i A.DŽ. počinili krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok su osumnjičeni A.DŽ., F.J. i A.H. počinili ukupno 11 krivičnih djela „Krađa“ i „Teška krađa“ od kojih jedno u pokušaju. Izvršenjem imovinskih krivičnih djela osumnjičena lica su u proteklih nekoliko mjeseci iz motornih vozila otuđivali akumulatore i pogonsko gorivo, iz stambenih objekata alkoholna pića, dok su u toku noći 13/14. decembar, iz ugostiteljskog objekta u Petrovom Gaju, iz aparata za igre na sreću, otuđili metalne kutije u kojima se nalazio novac u iznosu od 4.630,00 KM.

Pretresima koji su uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Prijedoru izvršeni u stambenim objektima koje koriste osumnjičena lica pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnih djela i to dvije automatske puške, dvije poluautomatske puške, bajoneti, optički nišan, veća količina puščane municije, pancirni prsluk, metalne kutije iz aparata za igre na sreću, novac u iznosu od 3.580,00 KM u različitim apoenima, kanisteri za gorivo, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Predmeti oduzeti sudskom naredbom deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenih lica biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

 

PU Prijedor

Ako želiš da upoznaš sebe, pitaj druge.