Izdvajamo

 

Specijalno vatrogasno vozilo kao donacija vatrogasnog društva iz Lucerna stiglo je danas u Teritorijalno vatrogasno-spasilačku jedinicu Prijedor. Sve uz pomoć Kasima Mujića, Prijedorčanina koji u Švicarskoj radi kao vatrogasac. Na ovaj način želio je da pomogne kolegama iz Prijedora.

– Vidjeli smo da im je trebalo jedno veće vozilo, za više ljudi, kako bi mogli na teren ići u što brojnijem sastavu, jer što je više ljudi na terenu, to bolje. U Lucernu smo dobili nova vozila i odlučili da ovo doniramo kolegama u Prijedoru – istakao je Mujić.

Kombi će biti dodijeljen Odjeljenju za spasavanje koje je do sada imalo samo jedno vozilo za četiri vatrogasca i manju količine opreme. Ovo novo predviđeno je za devet članova posade i znatno veću količinu opreme.

– Mogu da kažem da će samo vozilo doprinijeti efikasnosti vatrogasno- spasilačke intervencije. U kratkom roku ćemo prebaciti svu potrebnu opremu na mjesto intervencije. Ovu priliku bi iskoristio da se zahvalim Kasimu Mujiću koji je član vatrogasne jedinice iz Švicarske, a koji je posredovao između grada Prijedora, odnosno naše i švicarske jedinice, i o svom trošku vozilo prevezao iz Švicarske i isporučio u grad Prijedor – rekao je Radovan Martić, starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor.

Vatrogasci su Kasimu Mujiću uručili zahvalnicu za donaciju.

Kozarski

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ