Izdvajamo

Planinarski odred "Vedeta" iz Srpca pripremio je danas najukusniji kotlić na devetim "Danima zime na Kozari", Lovačko udruženje "Ljubija" - sekcija Miska Glava najukusniji lovački kotlić, dok je pobjednik takmičenja u sportskim disciplinama ekipa Novog Grada.

 


Drugo mjesto u gastro takmičenju u kategoriji kotlić osvojio je Odred izviđača "Moštanica" iz Kozarske Dubice, a treće Stručna škola iz Dervente. Drugo mjesto u gastro takmičenju u kategoriji lovački kotlić osvojilo je Lovačko udruženje "Srndać" iz Svodne kod Novog Grada, a treće Lovačko udruženje "Balj" iz Kostajnice.

Iza Novograđana, u sportskim disciplinama najuspješnije su bile ekipa iz Kostajnice i ekipa iz Banjaluke. Tri najbolje plasirane sportske ekipe dobile su novčane nagrade od 250, 150 i 100 KM, dok je svih 19 gastro ekipa dobilo po 100 KM za nabavku namirnica.

Otvaranju "Dana zime na Kozari" prisustvovali su ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić i prosvjete i kulture Dane Malešević, čelnici i mještani potkozarskih opština i gradova, kao i gosti iz ostalih krajeva Republike Srpske i BiH.
Organizatori manifestacije su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora i Kozarske Dubice i Nacionalni park "Kozara".

SRNA

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.