Izdvajamo

 

Poštovani,

„Vodovod“ a.d. Prijedor će i ove godine prigodno obilježiti 22. mart, Svjetski dan voda. Tim povodom ćemo u utorak, 22. marta 2022. godine, u periodu između 09:00 – 13:00 časova, vršiti akciju sakupljanja kabastog i ostalog otpada u zoni neposredne zaštite bunara EB3 u Tukovima, a sakupljeni otpad će se odvoziti i odlagati na regionalnu deponiju Kurevo.

Ovom akcijom, koju „Vodovod“ Prijedor provodi već nekoliko godina, želimo skrenuti pažnju javnosti na probleme vezane za vodu i vodne resurse i apelovati na svijest građana da posvete veću pažnju očuvanju izvorišta pitke vode i adekvatnoj brizi o njima.

Svjetski dan voda se obilježava širom svijeta još od 1993. godine, a ovogodišnji Dan voda je posvećen značaju podzemnih voda i očuvanju ovog dragocjenog resursa. Tema Svjetskog dana voda 2022. godine je „Podzemne vode – učinimo nevidljivo vidljivim“.

Pozivamo Vas da u utorak 22. marta 2022. godine, u 10:00 časova budete prisutni kod bunara EB3 u Tukovima radi davanja izjava za medije.

S poštovanjem,

„VODOVOD“ a.d. Prijedor

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.