Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 27.03.2022. godine od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su dva vozila.

Vozilo marke „BMW“ oduzeto je od lica D.D. iz Kozarske Dubice nakon što je kontrolom utvrđeno da vozilo nije registrovano i da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola i za vrijeme trajanja zabrane upravljanja vozilom. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da D.D. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 10.200,00 KM.

Vozilo marke „Alfa“ oduzeto je od lica E.G. iz Kozarca nakon što je kontrolom utvrđeno da vozilo nije registrovano i da upravlja vozilom pod djestvom alkohola i prije sticanja prava na upravljanje. E.G. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 10.400,00 KM.

Protiv navedenih lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović