Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 06. do 09. aprila 2022. godine realizovaće se akcija pojačane kontrole učešća traktora u saobraćaju.

U protekla tri mjeseca na području koje operativno pokriva Policijska uprava Prijedor evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali traktori. U dvije saobraćajne nezgode lakše su povrijeđena tri lica.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače traktora da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnim putevima koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.