Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor 05.04.2022. godine oko 18,15 časova prijavljeno je da je u objektu cvjećare u Prijedoru od strane nepoznatog izvršioca počinjeno krivično djelo „Razbojništvo“ u pokušaju.

Istog dana oko 18,30 časova pripadnici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Prijedor u blizini autobuske stanice pronašli su i lišili slobode lice N.R. iz LJubije zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo prijavljeno krivično djelo.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni počinio krivično djelo na način da je ušao u objekat cvjećare i prijetnjom nanošenja povreda makazama koje je prethodno uzeo sa radnog pulta, od radnice tražio novac. Nakon što je radnica odbila dati novac osumnjičeni se udaljio u nepoznatom pravcu.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N.R. biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Razbojništvo“ u pokušaju.

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović