Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor 05.04.2022. godine oko 18,15 časova prijavljeno je da je u objektu cvjećare u Prijedoru od strane nepoznatog izvršioca počinjeno krivično djelo „Razbojništvo“ u pokušaju.

Istog dana oko 18,30 časova pripadnici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Prijedor u blizini autobuske stanice pronašli su i lišili slobode lice N.R. iz LJubije zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo prijavljeno krivično djelo.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni počinio krivično djelo na način da je ušao u objekat cvjećare i prijetnjom nanošenja povreda makazama koje je prethodno uzeo sa radnog pulta, od radnice tražio novac. Nakon što je radnica odbila dati novac osumnjičeni se udaljio u nepoznatom pravcu.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N.R. biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Razbojništvo“ u pokušaju.

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.