Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Krupa na Uni Policijske uprave Prijedor 06.04.2022. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su izvještaj o krivičnom djelu protiv M.R. iz Oštre Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Osumnjičeni M.R. se tereti da je 05.03.2022. godine prilikom otpreme drvnih sortimenata u svojstvu lugara popunio dva otpremna iskaza u koje je unio podatke o brojevima pločica za obrojčavanje drveta, bez prethodnog obrojčavanja otpremljenih drvnih sortimenata pločicama koje su navedene u otpremnim iskazima.

Otpremne iskaze osumnjičeni je stavio u pravni saobraćaj dajući ih vozaču teretnog vozila koji je vršio prevoz otpremljenih drvnih sortimenata. Prilikom kontrole od strane policijskih službenika na teretnom vozilu zatečen je određeni broj trupaca bez pripadajućih pločica za obrojčavanje

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni