Izdvajamo

 

Nakon što je danas po podnošenju krivične prijave protiv njega zbog javnog izazivanja i podstivcanja na nasilje i mržnju Žarko Kovačević poručio Ivanu Begiću da se ostvari kao roditelj, Begić mu je odgovorio.

- Zaista mi je žao što je gospodin Kovačević uzeo sebi za pravo da mene savjetuje da se ostvarim kao roditelj, što je sebi uzeo za pravo da zaviruje u tuđe krevete i komentariše tuđe odnose. Zna li gospodin Kovačević koliko ljudi zbog zdravlja ne može da ima djecu, ima li on svijest da svakom svojom izjavom povrijeđuje nekoga. A pošto je već tražio evo mu i odgovora: Ja ću se gospodine Kovačeviću ostvariti kao roditelj sa mojom suprugom, a ne kao vi sa tuđom. Ne znam sa kojim pravom i idejom vi komentarišete očinstvo, jer koliko javnost Prijedora zna vi ste se ostvarili samo kao očuh, razvaliviši tuđi brak. Ako treba da pričamo o moralu, izvinite ali prvi ste tražili, vi i vaša ljubavnica niste reper za takvo nešto, poručio je Begić Kovačeviću.

Takođe, Begić dodaje da ne vidi kako da se ostavi u Prijedoru kao roditelj.

- Da ja i moja porodica strahujemo za vlastite živote nakon što drugi čovjek Grada nas izvrijeđa na najveći praznik? Da strahujemo hoće li nam poslovi i ugovori zavisiti od toga kako je Kovačević ustao i da li mu je ljubavnica zadovoljna kožom u audiju od 137.000 maraka u vlasništvu Grada, pitao je Begić.

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.