Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 30.05.2022. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su izvještaj o krivičnom djelu protiv O.J. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ u sticaju sa krivičnim djelom „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

Osumnjičeni se tereti da je kao električar u trafostanici u Prijedoru u periodu od oktobra 2020. godine do maja 2022. godine iskoristio položaj odgovornog lica i u objekat trafo stanice instalirao dvanaest namjenskih uređaja za rudarenje kriptovaluta i sedam uređaja za napajanje električnom energijom. Koristeći električnu energiju trafo stanice došlo je do povećanja potrošnje električne enerije za navedeni period u ukupnom iznosu od 19.719,60 KM za koliko je oštećeno akcionarsko društvo za elektro prenos.

Uviđajem je izuzeto dvanaest uređaja za rudarenje kriptovaluta i sedam uređaja za napajanje električnom energijom koji su deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.