Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor, 08.06.2022. godine oko 23,10 časova, prijavljeno je da se na magistralnom putu u Prijedor – Banja Luka u mjestu Srednja Lamovita, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđeno jedno lice.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, kom prilikom je utvrđeno da je do saobraćajne nezgode došlo slijetanjem sa kolovoza četvorotočkaša kojim je upravljalo maloljetno lice koje je zbog zadobijenih povreda upućeno na Univerzitetsko-klinički centar u Banja Luci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise i da prilagode brzinu uslovima na kolovozu, a poseban apel upućujemo biciklistima i motociklistima da se pridržavaju propisanih pravila učestvovanja u saobraćaju. Podsjećamo da su u toku 2021. godine u saobraćajnim nezgodama smrtno stradala 3 maloljetnika, od kojih je jedan smrtno stradao slijetanjem četvorotočkašem sa kolovoza. Apel roditeljima da obrate dužnu pažnju na maloljetna lica koja su učesnici u saobraćaju.

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović