Izdvajamo

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da će od ponedjeljka, 20. juna 2022. godine, od 00,00 časova, početi sa radom deset stacionarnih radara na području Policijske uprave Prijedor.

Stacionarni radari se nalaze na sljedećim lokacijama:
– Ulica Slavka Rodića, grad Prijedor,
– Ulica Srpskih velikana, mjesto Gomjenica, grad Prijedor,
– Mjesto Raškovac, grad Prijedor,
– Mjesto Kamičani, grad Prijedor,
– Ulica Branka Ćopića, opština Novi Grad,
– Ulica Kulska obala, opština Novi Grad,
– Ulica Kralja Petra I oslobodioca, opština Kozarska Dubica,
– Mjesto Međeđa, opština Kozarska Dubica,
-Ulica Ranka Šipke, opština Kostajnica,
-Ulica Nikole Tesle, opština Oštra Luka.

Apelujemo na građane da poštuju postojeće saobraćajne propise i da vožnju prilagode propisanim ograničenjima brzine kretanja i uslovima na putu.

MUP RS

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.