Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ od 24. avgusta do 23. septembra sprovode preventivne aktivnosti kako bi se stvorili bezbjedni uslovi za učešće djece u saobraćaju.

Povodom početka školske godine u blizini školskih ustanova pojačano je prisustvo policijskih službenika koji su svim učesnicima u saobraćaju, a posebno kategoriji djece školskog uzrasta ukazali na poštovanje saobraćajnih pravila i propisa u cilju bezbjednog učešća u saobraćaju na putu do škole i od škole do kuće.

U nastavku aktivnosti policijski služenici će vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja u zonama škola i kontrolu odnosa vozač-pješak, dok će se u narednom periodu realizovati i kontrola tehničke ispravnost vozila kojima se vrši prevoz djece.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da obrate pažnju na pješake i bicikliste u blizini škola, a roditelje podsjećamo na njihovu odgovornost u pogledu bezbjednog kretanja djece u saobraćaju, te ih pozivamo da svojim primjerom utiču na formiranje pozitivnih stavova kod najmlađih učesnika u saobraćaju.

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.