Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 08.09.2022. godine izvršili su kriminalističku obradu lica D.G. iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.

Policijskoj upravi Prijedor 06.09.2022. godine obratio se D.G. iz Laktaša i prijavio da je u toku noći 05/06.09.2022. godine iz njegovog vozila marke „BMW“ koje je bilo parkirano u ulici Prote Mateje Nenadovića u Prijedoru otuđena torbica u kojoj se nalazio novac u iznosu od 48.600,00 KM i lični dokumenti, čime je počinjeno krivično djelo „Teška krađa“.

Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela, kriminalističkom obradom utvrđeno je da je D.G. lažno prijavio da mu je izvršenjem krivičnog djela otuđen novac, iako je znao da se torbica sa ličnim dokumentima i novcem u manjem iznosu od prijavljenog nije nalazila u vozilu.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštavu Prijedor protiv D.G. biće dostavljen Izvještaj za počinjeno krivično djelo „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."