Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teška krađa“ koje je počinjeno u toku noći 31.08/01.09. nad objektom kuće oštećenog lica u Kozaruši, kojim je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 20.000,00 KM, došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela može dovesti lice A.R. iz Trnopolja i maloljetno lice iz Kozarca.

Kriminalistička obradom lica A.R. utvrđeno je da je osumnjičeni u navedenom vremenskom periodu, zajedno sa maloljetnim licem, iz objekta kuće otuđio veću količinu zlatnog nakita, novac u iznosu od 360,00 KM, obuću i druge predmete.

Dio otuđenih predmeta pronađen je i oduzet od osumnjičenog A.R. i isti će biti deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

Nakon komepletiranja predmeta protiv osumnjičenog A.R. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Teška krađa“, dok će se prema maloljetnom licu primjeniti odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

PU Prijedor

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.