Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući niz aktivnosti usmjerenih na redukciju ulične prodaje narkotičkih sredstava prilikom kontrole lica S.R. iz Lamovite, pronašli su i oduzeli zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 44 grama.

Daljim aktivnostima policijskih službenika izvršen je pretres stambenih prostorija koje koristi lice S.U. iz Banja Luke, kojim je pronađena i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 213 grama, digitalna vaga i pet mačeta.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ osumnjičena lica S.R. i S.U. lišena su slobode i nad istima je izvršena kriminalistička obrada.

Nakon kompletiranja predmeta nadležnim tužilaštvima protiv S.R. i S.U. biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba