Izdvajamo

 

Nova saobraćajka na putevima na području Prijedora.

Kako saznajemo, na regionalnom putu Kozarac-Mrakovica, nedaleko od skretanja za Benkovac dogodila se nezgoda.

Prema našim informacijama došlo je do slijetanja sa kolovoza putničkog automobila “Pežo”.

Jutros su na licu mjesta bili pripadnici Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice Prijedor kao i služba hitne pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolažemo, nezgoda se po svemu sudeći dogodila još sinoć ili noćas ali je ovim službama prijavljena tek jutros.

Kako saznajemo, povrijeđena je osoba koja je upravljala “Pežoom”.

Vozači oprez, prilagodite svoju vožnju uslovima na putu i poštujte saobraćajne propise.

prijedordanas.com/ Foto: Islam Melkić

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.