Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u dane 21/22, i 22/23.10.2022. godine realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 683 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 117 učesnika.

Iz saobraćaja je isključeno 92 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Pored toga iz saobraćaja su isključena i 2 vozača koja su odbila da se podvrgnu alkotestiranju, kao i 1 vozač koji je odbio da se podvrgne droga testu.

Lišenjem slobode zadržano je 14 vozača od kojih 12 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg i dva zbog odbijanja alkotesta.

Tokom akcije na području grada Prijedora lišenjem slobode zadržan je i jedan vozač zbog utvrđenog prisutva alkohola u organizmu u količini od 5,5 g/kg. Istom je uručen prekršajni nalog iz čl. 174. ZOOBS-a u kojem je licu izrečena novčana kazna u iznosu od 400 KM, zaštitna mjera-zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 2 mjeseca i 2 kaznena boda.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak