Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad Policijske uprave Prijedor, 05.11.2022. godine izvršili su zaustavljanje i kontrolu vozila marke „Volkswagen“ kojim je upravljao O.H. iz Bosanske Krupe, kom prilikom je utvrđeno da isti upravlja vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da je O.H. višestruki povratnik u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje više od 5.900,00 KM.

Zbog počinjenog prekršaja iz člana 173. ZOOBS-a, vozač O.H. isključen iz saobraćaja, lišen slobode, te spoveden u službene prostorije Policijske stanice Novi Grad.

Tokom kriminalističke obrade O.H je policijskim službenicima dobrovoljno predao jedan zamotuljak u kome se nalazila zelena biljna materija kojim svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 1,08 grama.

Vozilo je privremeno oduzeto a protiv O.H nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz člana 173. ZOOBS-a i člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ