Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad Policijske uprave Prijedor, 05.11.2022. godine izvršili su zaustavljanje i kontrolu vozila marke „Volkswagen“ kojim je upravljao O.H. iz Bosanske Krupe, kom prilikom je utvrđeno da isti upravlja vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da je O.H. višestruki povratnik u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje više od 5.900,00 KM.

Zbog počinjenog prekršaja iz člana 173. ZOOBS-a, vozač O.H. isključen iz saobraćaja, lišen slobode, te spoveden u službene prostorije Policijske stanice Novi Grad.

Tokom kriminalističke obrade O.H je policijskim službenicima dobrovoljno predao jedan zamotuljak u kome se nalazila zelena biljna materija kojim svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 1,08 grama.

Vozilo je privremeno oduzeto a protiv O.H nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz člana 173. ZOOBS-a i člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."